Beglazingtypes en hun U-waarde

Beglazing bestaat de dag van vandaag in verschillende types. Maar wat is nu het verschil tussen al die types van beglazing? Wel, het heeft vooral te maken met de isolatiewaarde of Ug-waarde.

 

Enkel glas, niet meer van deze tijd.

 Enkel glas vind je enkel terug in oudere gebouwen en is dan ook totaal niet isolerend. De isolatiewaarde van enkel glas bedraagt 5,8 W/m²K. Op de dag van vandaag wordt enkel glas niet meer geplaatst. Sterker nog, vanaf 2020 is dubbel glas verplicht en worden woningen met enkel glas bestraft op basis van een puntensysteem.

 

Dubbel glas

 Dubbel glas, de naam zegt het zelf. Deze beglazing bestaat uit 2 glasbladen. Tussen de 2 bladen zit lucht die dient als isolerende spouw. Dubbel glas isoleert dus logischerwijze veel meer in vergelijking met enkel glas. Haar U-waarde bedraagt 2,8 W/m²K.

 

Hoogrendementsbeglazing

Hoogrendementsglas is glas dat men voorziet van een dun laagje metaalcoating aan de binnenkant van het glas. Dit glas heeft een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K.

Voor nieuwbouw is een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K vandaag de norm.

Wij bij GW leveren standaard beglazing met een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K waardoor deze ramen tot 3 maal beter isoleren dan het gewone dubbel glas.

 

Driedubbele beglazing

Driedubbele beglazing bestaat uit 3 glasbladen. Door het gebruik van 3 ipv 2 glasbladen bekom je isolatiewaarden tot 0,6 W/m²K. Bij dit soort glas zorgt niet alleen voor warmte-isolatie maar heeft ook nog eens een akoestisch voordeel. Zo wordt dit glas vaak gekozen bij woningen die last hebben van geluidsoverlast van bijvoorbeeld een drukke weg.

 

Vragen over welk type beglazing dat je best kiest voor jouw nieuwbouw of renovatie?
Kom eens langs in onze showroom en spreek met een van onze experts.